středa 12. listopadu 2014

Kouzelnické školy jsou––

Kouzelnické školy jsou––


Vládou založené střední školy za účelem rozvíjení "Kouzelníků", uživatelů moderní magie.
V zemi existuje celkem devět takových škol.
jejích umístění je následující.

První střední škola: Hachioji (Kanto, Tokijo)
Druhá střední škola: Nishinomiya (Kinki, Hyogo)
Třetí střední škola: Kanazawa (Hokuriku, Ishikawa)
Čtvrtá střední škola: Hamamatsu (Tokai, Shizuoka)
Pátá střední škola: Sendai (Tohoku, Miyagi)
Šestá střední škola: Izumo (Sanin, Shimane)
Sedmá střední škola: Kochi (Shikoku, Kochi)
Osmá střední škola: Otaru (Hokkaido)
Devátá střední škola: Kumamoto (Kyushu, Kumamoto)
Mezi nimi mají První až Třetí školy pevnou kvótu dvou set studentů, kteří se dělí na dvě části, Kurz 1 a Kurz 2 (Třetí střední škola je nazývá "Specializovaný kurz" a "Běžný kurz"). Rozdíl mezi studenty prvního a druhého kurzu leží v dostupnosti instruktorů; dáme-li stranou dostupnost osobního trenéra, pak jsou osnovy obou kurzů stejné. Zatímco Čtvrtá až Devátá škola má každá studentskou kvótu sto na ročník, každý student dostane svého instruktora, jehož úroveň je o stupeň nižší v porovnání s Prvními až Třetími školami. Ačkoli rozdílné školy postupují podle stejných osnov nastavených Národní kouzelnickou univerzitou, jsou také školy, které mají vlastní specifika. Například Třetí střední škola klade důraz na praktickou bojovou magii, a, v kontrastu, Čtvrtá střední škola klade důraz na velmi složitou magii se spoustou procesů, která je velmi cenná na poli magie inženýrství. Kromě různých zaměření v typech magie jsou také školy specializující se na magii využitelnou ve zvláštním prostředí. Sedmá střední škola učí, odděleně od běžného učebního plánu, magii s vysokou úrovní praktického využití nad vodou nebo mořem, zatímco Osmá střední škola začleňuje do vyučování praktické venkovní lekce v magii využitelné v těžkých životních podmínkách jako jsou území s tvrdou zimou nebo hornaté oblasti.

2 komentáře:

  1. Díky moc za překlad, pokud nebude druhá série anime, jsem ráda, že se dozvím jak je to dál, pokud se anime drží předlohy věrně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač :)
      Anime by mělo shrnovat prvních 7 knih novely a podle fanoušků (anglických) až tak úplně nedopovídá knižní předloze (já anime neviděla, tak to nemůžu potvrdit). Takže na nějaké "pokračování" jen tak nedojde :D Ale snad tě to bude bavit i tak :)

      Vymazat