pondělí 30. listopadu 2015

MKnR: Volume 2 – Casting Assistant Device

Casting Assistant Device

Zkratka: CAD. Známé také jako Zařízení, Podpora, Hóki. Hodně se od sebe liší a vychází ve dvou typech: základní a specializované. Aktivuje se za účelem sestavení zaklínání a kouzel, muder, kouzelných zaříkávadel; alternativa k tradičním technikám a možnostem nalezeným v knihách kouzel, jde o zásadní zařízení nutné pro zvládnutí moderní magie. Rychlost aktivačního rituálu a množství rozmístitelných informací je dáno kapacitou pevného disku v CAD; velikost rozšíření propracování a účinnosti aktivace je závislá na výkonu softwaru zabudovaného do něj. Dokonce i CAD s nižším výkonem může zjednodušením aktivačního rituálu zvýšit sílu úseku magického zpracování, nicméně jde o schopnost vysoké úrovně a obecně je síla zpracování CAD primárně omezena rychlostí možné aktivace magie.
Všeobecný účel CAD leží v důrazu na rozmanitost; bez ohledu na kombinaci systémů dokáže nainstalovat 99 druhů aktivačních rituálů. Nejrozšířenější je forma náramku, nicméně v oběhu jsou také přenosné počítače preferované staršími magickými mistry, kteří nechtějí mít při akci obě ruce zaneprázdněné.
Specializovaná CAD kladou důraz na rychlost na úkor rozmanitosti a hlavním proudem je zacílení na podporu integrovaných subsystémů. Kombinace systému umožňuje instalaci stejného aktivačního rituálu až devětkrát. Často mají podobu pistolí a pušek. Do hlavně, kam normálně přijde munice, jsou začleněny zaměřovací systémy a CAD s rozšířenými "hlavněmi" má rozšířenou doplňkovou zaměřovací funkci. To, které má Šiba Tacuja, seřízený "Trojzubec" Stříbrorohého, je jedním z nich.

Žádné komentáře:

Okomentovat